Over mij

Mijn naam is José ter Haar, geboren in 1967 te Lichtenvoorde, moeder van twee volwassen kinderen.

In 2007 ben ik voor mezelf begonnen met mijn praktijk Zorchidee. Binnen de praktijk geef ik individuele begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met een stoornis binnen het autistisch spectrum. In 2009 ben ik begonnen aan de opleiding Psychomotorische kindertherapie aan le Bon Départ omdat ik binnen de individuele begeleiding merkte dat ik behoefte had om problemen bij de kern aan te pakken en mensen  graag (weer) in beweging wilde krijgen. Inmiddels afgestudeerd als PMKTer  blijf ik ook individuele begeleiding geven.

Voordat ik in 2007 Zorchidee startte, werkte ik 3 jaar als therapeutisch peuterleidster  binnen een revalidatiecentrum. Tevens was ik daar leidster van de ouder-kind groep. Daarvoor werkte ik 4 jaar als leerkracht speciaal onderwijs. Daarnaast heb ik gewerkt als gezinsbegeleider (voor kinderen met een lichamelijke handicap). Door mijn werk heb ik veel ervaring opgedaan met kinderen met een lichamelijke handicap, leer- en ontwikkelingsstoornissen –en gedragsproblemen.

Binnen mijn praktijk Zorchidee geef ik naast Psychomotorische kindertherapie ook individuele begeleiding aan kinderen/jongeren  met o.a  stoornissen binnen het autistische spectrum. Ik geef gezinsbegeleiding en heb logeeropvang aan huis voor enkele kinderen.

Naast mijn ervaring binnen mijn werkgebieden ben ik ook als moeder een deskundige (kind met syndroom van Asperger).

Visie:

Binnen mijn werk als PMKTer maak ik gebruik van de kracht van bewustzijn. Door het kind bewust te maken van zijn gevoel en dat te herkennen en erkennen kan het kind zijn eigen groeiproces binnen de therapie bevorderen. Voor dit bewustzijn maak ik gebruik van de kracht van verbeelden. Door contact te maken met je gevoel en ruimte te maken voor innerlijke beelden kan het kind weer leren vertrouwen op zichzelf.

Opleidingen:

*Psychomotorische kindertherapie le Bon D'epart (PMKT) afgestudeerd in 2012

*PABO (Pedagogisch Academie)

*KVJV (Kinderverzorging/Jeugdverzorging)

Cursussen:

*Pscychomotion; werken met de kracht van dieren gateways (Or Bagim en Chela Kramer)

*Workshop vitaliteit; kinesiologische handelingen voor het behouden van vitaliteit en afvloeien van spanning/stress

*Workshop creatieve therapie: door tekenen, schilderen en creatieve uitingsvormen laten kinderen veel van zichzelf zien

*Shantala kindermassage; een indiase massagetechniek

*Quality Parenting: een opvoedingsmethode gericht op positief communiceren met kinderen.

*NDT (Neuro Devolopment Treatment): gericht op het begeleiden van kinderen met een Cerebrale Parese (CP).

*Effectief opvoeden, oudertraining volgens de Gordon Methode.

*Resonance healing level 1: Een healing methode waarbij, veelal praktisch, gewerkt wordt met de energie van de aarde. Deze energie ondersteunt ons fysieke lichaam. Het is een methode om goed met je voeten op de aarde te staan, wat helpt bij therapiesessies

*Workshop hoog sensitiviteit; hoe om te gaan met hoogsensitiviteit.