Psychomotorische Kindertherapie

Wat is Psychomotorische kindertherapie?

Psychomotorische kindertherapie (afgekort PMKT) is een therapievorm voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die vastlopen in hun ontwikkeling en dat in hun gedrag laten zien.PMKT sluit aan bij de natuurlijke behoefte van kinderen om te bewegen.

Het kind kan door de therapie ervaringen verwerken en experimenteren met nieuwe vormen van gedrag.Hierbij wordt gebruik gemaakt van o.a. sport, spel, dans, muziek, drama en creatieve middelen.

 

Voor wie?

PMKT kan helpen bij gedragsproblemen, opvoedingsproblemen, trauma's, motorische problemen, leerproblemen, communicatieproblemen, angsten, ontwikkelingsstoornissen als autisme en ad(h)d en problemen van gezinssamenstelling.

Bewegen!

Bij PMKT gaat het om bewegen. Bewegen kan plaatsvinden door letterlijk te bewegen maar beweging vind ook binnen in ons plaats. Deze beweging vind plaats door onze ademhaling en door ontspanning. Als we ergens erg van schrikken houden we onze adem in en spannen we onze lichaam aan. Als we langdurig blootgesteld worden aan spanning en stress gaat dat als het ware in ons lichaam vastzitten.

Ook bij kinderen vind dit plaats. Dit kan zich uiten in lichamelijke klachten maar ook in gedrags en leerproblemen.

Praten over het probleem verhelpt deze stagnatie niet, bewegen wel. Binnen de PMKT kunnen we gebruik maken van allerlei soorten beweging om het lijf en het hoofd weer in beweging te krijgen.

Waar?

De therapie vind plaats in Arnhem en ik maak gebruik van een kleine en een grote ruimte. Afhankelijk van het probleeem en van het kind kunnen we kijken welke ruimte het meest geschikt is.

Kosten en vergoedingen

Info over kosten en vergoedingen vind u onder de knop praktische info